Utvalt land

Namibia är ett spännande land med guldfärgade öknar, exotiskt djurliv och en sol som nästan alltid skiner

Läs mer
Varför Namibia

Namibia – ett land med stora ökenområden, exotiskt djurliv och spännande kultur

Norr om Sydafrika, vid Atlanten, ligger det stora men glesbefolkade ökenlandet Namibia. I norr gränsar landet till Angola och Zambia och österut ligger Botswana. Ett besök till Namibia är en spännande upplevelse. Här skiner solen över 300 dagar per år och här kan du uppleva stora ökenområden, safari med otroliga djur och intressanta möten med landets invånare från elva olika etniska grupper. De flesta turister besöker landet under vintermånaderna, mellan maj och september. Då är det inga regnperioder och grusvägarna är intakta vilket möjliggör spännande utflykter i hela landet. Många djur samlas vid vattenhålen och chanserna är goda att du får se många exotiska djurarter. Tänk på att temperaturen på natten kan sjunka så glöm inte att packa ner en tjock tröja också. Grönsaker och frukt har svårt att växa i det torra och varma klimatet så menyn består mestadels av kött och du kan få smaka både antilop och giraff.

Namibia har varit en koloni till Tyskland och efter andra världskriget annekterades landet av Sydafrika. 1990 hölls de första fria valen. I Namibias huvudstad Windhoek kan man fortfarande se arkitektoniska spår från kolonialtiden men här finns också stora köpcentrum och exklusiva butiker med smycken och diamanter för den som önskar lyxig shopping.

Världens största sandbanker med magnifika vyer

En tredjedel av landets yta är öken. Besök den berömda namibiska öknen med fantastiska guldfärgade syndynor. Världens äldsta öken, Namiböknen, ligger längst kusten och i öster ligger den stora Kalahariöknen. Öknen bjuder på otroliga vyer och spännande upptäcktsfärder. Hyr en fyrhjuling och upplev sanddynorna med dess unika djurliv där djuren tvingats anpassa sig efter det torra och varma klimatet som råder. Glöm inte heller bort att besöka världens näst största ravin Fish River Canyon med spektakulära vandringsleder med helt fantastisk utsikt.

Upptäck Namibias exotiska djurliv

När ni beundrat klart Namibias öknar är det dags att upptäcka en eller flera av landets många nationalparker. Här finns goda chanser att få se The Big Five (noshörning, elefant, buffel, lejon och leopard) men också giraffer, zebror, flamingos och andra djurarter. Efter en lång dag på safari är det dags att ge sig ut till kusten. Här kan man till exempel besöka Skelettkusten, en kuststräcka med många gamla och mystiska skeppsvrak eller helt enkelt bara slappa några dagar i solen och njuta av bad, surfing och härliga paraplydrinkar.

Namibia är ett spännande land. Det stora landet med sina stora öknar och många nationalparker är glesbefolkat och du kommer snabbt att förundras över de stora avstånd där en tystnad råder som är svår att uppleva någon annanstans. Njut av solen som nästan alltid skiner, spännande möten med landets vänliga invånare och landets rika och exotiska djurliv!

Att göra