Utvalt land

Utforska allt som Sydafrika har att erbjuda, från fantastiska matkultur till vackra vingårdar, spännande sevärdheter och ett underbart klimat

Läs mer
Varför Sydafrika

Sydafrika - landet som bjuder på allt från storstadsliv och högklassiga restauranger till stränder och unika djur- och naturupplevelser

Sydafrika är ett drömresmål för många och kan beskrivas som en hel värld i ett enda land. Där ryms alltifrån mäktig natur med fantastiska vilda djur och vackra stränder till storslagna vindistrikt och ett restaurangutbud många från andra sidan jordklotet reser till för att besöka. Är man därför ute efter en fartfylld resa med mycket att se och göra är Sydafrika ett utmärkt val.

En drömdestination med behagligt klimat som passar perfekt för den aktivitetssökande vinälskaren

Landet ligger så långt söder ut i Afrika som man kan komma och har därför ett behagligt klimat med mycket sol. Temperaturen kan dock skilja sig en del beroende på var i landet man befinner sig med torrt medelhavsklimat kring Kapstaden, medan det i bergen till och med kan snöa under vintern. I Sydafrika ligger årstiderna tvärtemot Sverige - maj till augusti kallas för vinter, augusti till mitten av oktober för vår, mitten av oktober till mitten av februari för sommar och hösten sträcker sig från februari till april.

Är man därför ute efter en semester med sol och värme är den sydafrikanska sommaren att föredra, även om vädret är skönt även resten av året. Den sydafrikanska hösten är i stället perfekt för dig som är där för att besöka de många vingårdarna och vinfestivalerna, eftersom det är då skördetiden börjar. Vindistrikten ligger i den västra delen av landet med bland annat Stellenbosch, Paarl och Franschhoek i spetsen.

Sydafrika har något att erbjuda alla från norr till söder

Den främsta anledningen till varför många väljer att besöka Sydafrika, är landets fantastiska djur- och naturliv. Här har man chansen att uppleva The Big Five i den berömda Krugerparken nära Nelspruit i norr. Kom nära noshörningar, lejon, elefanter, bufflar och leoparder under en häftig safaritur med kunniga guider - det är en oförglömlig upplevelse för hela familjen.

Förutom ett unikt djurliv, behagligt klimat och vidsträckta vingårdar erbjuder Sydafrika en mängd vackra och spännande städer. Alltifrån Kapstaden med Taffelberget och de mysiga områdena Camps Bay och Waterfront till hippa Durban med nöjesparken Sea Word och ett fantastisk nattliv. Att resa i Sydafrika ger fantastiska chanser till att kombinera storstadsliv med unika djur- och naturupplevelser på ett sätt som är svårt att uppleva någon annanstans. Allra bäst är att hyra en bil och ta dig från stad till stad för att på så sätt få ut så mycket av Sydafrikas natur och kultur som möjligt. Dessutom har du då möjligheten att stanna till på platser du upptäcker längs vägen. Ett tips är Garden Route som är en av landets populäraste, och också vackraste, bilrutter. Den sträcker sig längs Sydafrikas sydkust och bjuder in till orörda stränder, utsökta matupplevelser och vackra vingårdar.

Ta tillfället i akt och besök det häftiga Sydafrika - en hel värld i ett enda land!

Att göra

Res genom detta gyllene land som har allt att erbjuda sina besökare