Utvalt land

Välkommen till Zimbabwe! Upptäck elefanter, zebror, lejon, giraffer och andra afrikanska djur eller upplev Victoriafallens svindlande vyer du också!

Läs mer
Varför Zimbabwe

Zimbabwe – ett sagoland med allt för dig som älskar natur och djur

I södra Afrika ligger Zimbabwe, ett land som saknar kust men som istället belönats med de mäktiga Victoriafallen, Afrikas största djur och en häpnadsväckande vacker natur. Besök landet som uppfyller alla dina drömmar om vattenfall, frodiga skogar och de stora fem!

Omgivet av Mocambique, Zambia, Botswana och Sydafrika ligger Zimbabwe. Landet har några av världens vackraste nationalparker, bland annat Hwange National Park, Mana Pools och Matobos. För att inte nämna Victoriafallen. Detta är världens största vattenfall vars högsta punkt är 100 meter och bredde är hela 1,6 kilometer. Att stå vid utkiksplatsen och titta ut över de dånande fallen går inte att beskriva. Men man kan säga att det mer känns som att man befinner sig på en annan planet.

Paddla kajak förbi elefanter och bufflar

För den som drömt om att få se Afrikas stora djur är Zimbabwe rätt val. Här bor nämligen både elefanter, zebror, lejon och giraffer. Dessutom kan du se vårtsvin och strutsar. En safari i landet är givet för en spännande äventyrsresa. För dig som vill vistas mitt bland djuren är Mana Pools National Park ett måste. Här finns flera mindre sjöar och vattenhål och eftersom platsen torkar ut vissa perioder om året söker sig djuren just hit för att dricka. Varför inte paddla kajak här? Du kan glida förbi medan elefanterna släcker törsten och även få se stora buffelhjordar mätta magen på de vidsträckta fälten.

En resa oavsett önskemål

När du bokar din Zimbabweresa via oss kan vi tvivellöst hjälpa dig boka en oförglömlig resa fullpackad med allt du vill göra och se. Vi sätter bland annat ihop spännande rundresor så att du ska få se så mycket av landet som möjligt. Förutom Victoriafallen och safari är såklart de jättelika bergsformationerna i Matopo ett måste. När du vill resa bekvämt och säkert men samtidigt åka iväg på ett riktigt äventyr kan vi hjälpa dig. Vi står för många av resans måltider och anordnar bra och bekvämt boende, oavsett vart på resan ni befinner er. För att komma riktigt nära djuren erbjuder vi under resornas gång campingalternativ men givetvis även finare hotell.

När du reser till Zimbabwe via oss kan du känna dig säker på att du får se så mycket som möjligt. Vi vill visa ett av Afrikas vackraste land och allt vad det har att erbjuda. Förutom spektakulär natur och ett frodigt djurliv får du såklart även upptäcka landets matkultur och dess vänliga människor. Befolkningen är kända för att se livet ur ett positivt perspektiv och möta turister med artighet och glädje. Kontakta oss idag för mer information och hur vi kan hjälpa dig skräddarsy den bästa resan i ditt liv!

Att göra