Utvalt land

Vill du ha natur och stränder i världsklass är Seychellerna ett måste. Öarna erbjuder sol- och badmöjligheter på en egen nivå

Läs mer
Varför Seychellerna

Upptäck Seychellernas magiskt vackra stränder och härliga stillsamhet

Drömmer du om fantastiska och framför allt orörda stränder, kristallklart och turkost vatten samt frodig djungel att utforska, kommer du att älska Seychellerna. Det finns en enkel anledning till att Seychellerna kallas för det verkliga paradiset på jorden. Upptäck själv varför så många förälskar sig i den charmiga ö-staten.

Ett land med mängder av öar

Seychellerna består av över 100 öar och ligger cirka 180 mil norr om stora Madagaskar. Av de otaliga öarna är det framför allt fyra som skiljer sig från mängden: Mahé, Praslin, La Digue och Frégate Island.

Samtliga öar bjuder på ett myllrande växt- och djurliv, för att inte säga några av de bästa badmöjligheterna i världen. Få länder kan mäta sig med den vackra naturen och i synnerhet de vackra stränderna som Seychellerna kan skryta med. De flesta börjar sin resa genom att flyga antingen till huvudön Mahé eller Praslin. Därefter är det båt som gäller till de mindre öarna.

På Mahé bor ca 90 % av befolkningen och här finns även huvudstaden Victoria. Trots detta upplevs staden som intim och full med aktivitet. Staden är lätt att utforska och det är lika enkelt att ta sig vidare till andra platser på ön, exempelvis den vackra nationalparken Ste Anne Marine National Park eller de hisnande vyerna högt upp i Morne Seychellois National Park. Här finns även många av de bästa restaurangerna och den bästa shoppingen i landet.

Praslin ligger cirka en timme från Mahé och det går regelbundet färja till den lite mindre ön. Atmosfären är betydligt lugnare jämfört med huvudön. Om det är stränderna du längtar efter måste du ta dig till Anse Lazio på den norra kusten. Detta är med hög sannolikhet en av världens vackraste stränder, perfekt för dig som vill bada och snorkla i timmar.

Strax öster om Praslin hittar du La Digue. Här hittar du utmärkta tourer och gruppaktiviteter, från kajakpaddling till surfing, cykling och mycket mer. Här finns även ytterligare en välkänd strand, Anse Source D'argent. Precis som Anse Lazio anses stranden hålla världsklass och många anser att den mer dramatiska omgivningen hos Source D’argent gör detta till den bästa stranden. Gör ett besök och avgör själv vilken strand som är den bästa.

Lev ett liv i lyx

Det är värt att nämna att det finns flera privatöar också, exklusiva platser med egna stränder och villor. Frégate Island är ett bra exempel på en sådan ö, fylld med lyxboenden och redo att ta emot besökare med öppna armar.

Oavsett om du vill bo lyxigt eller ta del av landets fantastiska ö-kultur och vackra platser, låt oss hjälpa dig få ut så mycket som möjligt av din resa.

Att göra