Utvalt land

Botswana har allt du kan förvänta dig av en Afrikaresa, från ett varierat djurliv till mäktiga nationalparker och ett unikt ökenlandskap

Läs mer
Varför Botswana

Välkommet till Botswana - det vackra landet med ett av världens rikaste djurliv

Som ett av de mest välmående och rikaste länderna i Subsahariska Afrika, erbjuder Botswana ett fantastiskt landskap med alltifrån milslång öken med blodröda solnedgångar till storslagna nationalparker och ett djurliv som är svårt att hitta någon annanstans på jorden. Med djurarter som lejon, leopard, elefant, spetsnoshörning och buffel (the big five) samt nilkrokodiler, flodhästar och geparder är det heller inte svårt att förstå varför Botswana är en av de största safaridestinationerna i Afrika. Ett besök i detta fantastiska land lämnar ingen oberörd och det är lätt att hitta upplevelser för alla typer av resenärer.

Spännande djur- och naturupplevelser oavsett säsong

Botswana ligger beläget i södra Afrika och erbjuder ett behagligt subtropiskt klimat med varierande temperatur beroende på var i landet man befinner sig. Under sommaren, som sträcker sig från november till mars, kan det bli så varmt som upp till 40ºC, men med mycket nederbörd vilket lockar till sig många fågelarter. Reser man däremot under maj till augusti, vilket räknas som landets vinter, är det torrt och sköna temperaturer på runt 25ºC. Torkan gör att många djur samlas kring vattenhålen runt om i Okavangodeltat och ger därför bra chanser att få syn på många arter.

Från Okavangodeltat och vidare ut i Kalahariöknen och en av världens rikaste diamantgruvor

Som det förhoppningsvis har framkommit vid det här laget är Botswana den ultimata destinationen för exklusiva safariupplevelser. Inte någon annanstans i Afrika får man chansen att se så många olika vilda djurarter, särskilt i Okavangodeltat dit många av djuren vandrar mellan april och november. Där är det elefanterna, zebrorna, lejonen och krokodilerna som regerar och parkens besökare är bara gäster. Trots att Botswana kommit att bli en så populär destination för djur- och naturintresserade märks turismen aldrig av särskilt mycket. Områdena är stora och man kan själv hyra en bil och köra runt mellan de olika lodgerna. Inget slår att ligga i ett tält på natten och höra det vilda djurlivet utanför, för att sedan på morgonen vandra ut i naturen medan en oförglömlig soluppgång breder ut sig över horisonten.

Utöver de många nationalparkerna och safariturerna har man också möjlighet att vandra i den berömda Kalahariöknen. Det är världens största obrutna sandsträcka och rör sig hela vägen genom Namibia och Botswana ända ner till Sydafrika. Även i öknen möts man av ett fascinerande djurliv, men det är också plats för världens rikaste diamantgruva - Jwaneng. Staden som byggts upp kring denna ligger drygt två timmars bilresa från Botswanas huvudstad Gaborone och är helt klart ett intressant stopp på resan för den intresserade.

Välkommen till Botswana - landet där massturismen ännu inte tagit sig och där djurlivet är rikare än någon annanstans på jorden!

Att göra