Chobe National Park

Vill du träffa vilda elefanter är nationalparken Chobe National Park ett måste, den har den högsta koncentrationen av elefanter i hela Afrika!

Läs mer

Välkommen till Chobe National Park

Spännande resor till Chobe National Park

Elefanter, floder och eldröda solnedgångar. Chobe National Park är kanske en av världens vackraste parker och även hem åt 120 000 elefanter. Parken är belägen i den norra delen av Botswana och bjuder på fantastiska safarimöjligheter.

För företag, intresseorganisationer eller privatresenärer som vill åka på en annorlunda resa är Chobe National Park ett måste. Här får ni möjlighet att se några av savannens stora djur, glida ljudlöst över floden och njuta av värmen, djuren och den spektakulära naturen. När det kommer till boendealternativ finns en rad olika möjligheter att välja bland. Beroende på hur många deltagare ni är finns både finare hotell inne i Botswana men för er som vill bo i naturen kanske en härlig lodge eller husbåt kan passa?

Kombinera safari med naturupplevelser

Det är fullt möjligt att sätta ihop en intressant och spännande resa för såväl företag som privatpersoner till Chobe National Park. Då parken består av fyra områden; Serondela, Savutikärret, Linyantikärret och Inlandet, kan ni själva välja varifrån ni vill utgå. Serondela är parkens frodigaste plats. Här växer vilda teakskogar och den mäktiga Chobefloden går genom området. För den som vill se elefanter och bufflar finns stora chanser till det då det ligger ett populärt vattenhål här.

Savutikärret bjuder på ett helt annat landskap. På grund av tektoniska rörelser varierar landskapet mellan att vara översvämmat och torrlagt. Här är det savannområden, med andra ord en utmärkt plats för att få se zebror, gnuer, impalor och lejon. Med lite tur kan även de mer skygga geparderna skymtas.

Linyantikärret ligger på den nordvästra sidan av Chobe National Park och är till skillnad från torra Savutikärret frodigt. Här växer stora skogar runt de små lagunerna. Linyantikärret är den bästa platser för att få se lejon, vildhundar, hästantiloper och flodhästar. För att inte tala om de enorma horderna av elefanter.

Då vi arbetar med att sätta ihop resor över hela världen är allt möjligt. Vi kan skräddarsy en spännande resa till Chobe National Park där företag kan hålla intressanta och givande möten men också se några av Afrikas stora djur. För privatpersoner väntar en oförglömlig äventyrsresa.

Hör dånet från Victoriafallen

Chobe National Park är en enorm park, en av de största i landet. Den gränsar till Zimbabwe i öst, Zambia i norr och Angola i väst. På avstånd går det att höra dånet från de mäkta Victoriafallen. Vid intresse går det givetvis att sätta ihop en konferensresa till Chobe National Park där ni även kan besöka de spektakulära vattenfallen. Det är ett av de största vattenfallen i världen med en höjd på över 100 meter och en bredd på 1,6 kilometer.

Hör av dig till oss så hjälper vi dig sätta ihop en minnesvärd resa!