Utvalt land

Egypten lockar med sin mångtusenåriga historia och strandparadis med kristallklart vatten

Läs mer
Varför Egypten

Ett solsäkert land med relativt kort avstånd till Sverige

En flygresa till Egypten tar bara drygt sex timmar. Jämfört med många andra soldestinationer är det ett bekvämt avstånd, vilket bara är en av alla anledningar till att det har blivit så populärt. Tidsskillnaden är dessutom bara en timme och antalet städer och semesterorter att välja mellan är stort.

Öken är vad som framförallt kännetecknar Egypten som land – över 90 % av landets yta utgörs av det stora sandhavet. Tack vare att kontinentens längsta flod, Nilen, rinner genom landet finns det dock bördigare områden också. Öknarna har även flera vackra oaser.

Klimatmässigt passar våra svenska vår-, sommar- och höstmånader bäst för en resa till Egypten. Mellan april och oktober är solsken mer regel än undantag. Oavsett om du väljer att resa till den vackra och historiska huvudstaden Kairo eller någon av de många semesterparadisen kommer du att kunna njuta av såväl historia som strålande sol och en spännande matkultur.

Det historiska Egypten

Egyptens historia sträcker sig långt bakåt i tiden. Faktum är att den tillhör världens äldsta. De obegripligt imponerande pyramiderna i Giza, Konungarnas dal, Drottningarnas dal och alla fantastiska tempel i och utanför Luxor och Abu Simbel – Egyptens historiska arv är stort. Passa på att ta del av så många av de klassiska sevärdheterna som möjligt under ditt besök i Egypten.

En rundresa kan inkludera många annorlunda upplevelser. Lär känna faraonernas historia längs en stilla tur med båt på Nilen, få en insyn i hur en kamelmarknad fungerar, åk iväg på en delfinsafari eller ta fyrhjulingen ut i öknen.

Ett paradis för charterälskare

För den som vill njuta av salta bad och skinande sol finns det flera trevliga orter att välja mellan i Egypten. Trevligt belägen vid Röda havets fantastiska kust ligger den populära turistorten Hurghada. Här kan man lata sig på stranden på dagtid och shoppa, titta på båtar och kolla in det stora restaurang- och barutbudet på kvällstid. Hurghadas nya marina har snabbt blivit en populär samlingsplats, liksom den sju kilometer långa esplanaden Village Road i stadens södra delar.

Den moderna och relativt nya semesterorten Makadi Bay har bra snorklings- och dykmöjligheter – förvånas av färgrikedomen under ytan med fiskar och koraller i glada färger. Snorkling och dykning är en aktivitet som passar att ägna sig åt i Egypten överlag. Hurghada ligger några mil från Makadi Bay – många väljer att stilla shoppingbehovet där, eftersom Makadi Bay är så litet. Klassiska Sharm El-Sheik är förstås också en bra destination för en solresa.

En resa till Egypten kan vara både lärorik och avkopplande på samma gång – den perfekta semesterkombinationen.

Att göra