Utvalt land

Mauritius sagolika öar attraherar besökare från hela världen. Upptäck varför så många älskar denna lilla afrikanska ö-stat

Läs mer
Varför Mauritius

Mauritius – en mystisk paradisö med historia

Om man skulle beskriva paradiset på jorden skulle Mauritius komma nära. Denna paradisö är mindre än Gotland och ligger utanför Afrikas östkust. Här väntar några av de vackraste stränderna du sett, ett turkost hav och ett rikt djurliv.

Under ytan väntar en minst lika spännande värld som ovanför. Här finns ett naturskyddat korallrev fyllt med vackra havsvarelser. Förutom färgglada fiskstim, delfiner och valar, finns även öns kanske mest kända invånare – jättesköldpaddan. Förr i tiden levde även den idag utdöda dronten på Mauritius, den fanns bara på den här ön. Oavsett om du kommer hit för djurlivet, snorklingen eller kanske för historian, kommer du inte bli besviken. Mauritius är både exklusiv och lyxig men har även mängder av mer äventyrliga och prisvärda alternativ för dig som reser på en budget.

Historia har format ön

Mauritius har en spännande kultur och trots att man ju räknar ön som en afrikansk nation, är de flesta som bor här indiska hinduer. Men så har det inte alltid sett ut. Under 1500-talet hittade holländarna hit och bodde här i hundra år ungefär. De olika människorna som kommit och gått har satt en prägel på Mauritius kultur, något som berikat och gjort ön otroligt spännande. Här kan du äta gott, både på finare lyxrestauranger och enklare ställen. Passa på att smaka en ö-specialitet, nyfångad grillad fisk. Tack vare mixen av kulturer på ön finns det ett enormt urval av restauranger och maträtter att välja bland. Ena dagen kan du njuta av en muslimsk biranyi, en indisk och kryddig curry, för att nästa dag äta en fransk finmiddag med oxkött.

Något för alla

Något av det bästa med Mauritius är att det är en ö för alla. Trots att rika kändisar åker hit och bor som kungligheter finns det även många fler alternativ. Du kan både äta billigt och dyrt, bo på enklare vandrarhem eller unna dig ett par nätter på någon av öns finare hotell. Om du vill upptäcka mer än de vackra stränderna kan du med fördel hyra en bil och köra runt ön. Mauritius är faktiskt en otroligt frodig och grön ö. Här kan du besöka den spektakulära nationalparken Black River Gorges. Förutom exotiska djur och fantastiska fåglar kan du vandra i tropiska skogar, svalka dig i vattenfall och se ön från ett annat perspektiv.

Kontakta oss så hjälper vi dig att sätta ihop en fantastisk resa till Mauritius. Här finns något för alla, oavsett om du reser själv, med din partner eller med hela familjen. Vi gör det smidigt och enkelt att utforska mer av länder, se mer av naturen och utforska kulturen och människorna.