Okavangodeltat

Kom till Okavangodeltat om du vill se de mest kända djuren i Afrika. Här finns elefanter, noshörningar, lejon, bufflar och leoparder

Läs mer

Välkommen till Okavangodeltat

The Big Five, mäktiga landskap och spännande mokoroturer - Okavangodeltat är ett minne för livet

Ingen annanstans i Afrika kan man uppleva så bra safariturer med så många olika djurarter som i Okavangodeltat, Botswana. Med ett stort fokus på ekoturism är det en perfekt plats att uppleva det genuina Afrika och komma riktigt nära naturen.

Okavangodeltat ligger i norra Botswana och dess kanaler och sumpmarker skapar stora kontraster till Kalahariöknen som annars täcker stora delar av landet. Vattnet kommer från Okavango som är Afrikas fjärde största flod och börjar redan i Angola där den kallas för Cubango. Det är världens största inlandsdelta och blev den tusende platsen som skrevs in på UNESCOs lista över världsarv. Okavangodeltat anses vara en av de mäktigaste platserna på vår jord och det är inte svårt att förstå varför det är så många som väljer att spendera sin tid i Botswana just på denna plats. Här är det djuren som regerar och människorna som är på besök och med lite tur har man chans att se både lejon, leoparder, hyenor, elefanter, nilkrokodiler, noshörningar, bufflar, giraffer, afrikanska vildhundar och vårtsvin. Finns ”The Big Five” med som punkt på ens bucket list är detta alltså en utmärkt chans att få den avprickad. Deltat erbjuder ett fantastiskt vackert landskap som präglas av slingrande kanaler, vilka allra helst upplevs i en Mokoros - en traditionell kanotliknande båt som tillverkas av urholkade trädstammar.

Kom nära vildmarken på ett sätt som är svårt att uppleva någon annanstans i världen

Okavangodeltat går, utöver Mokoros, även att upptäcka via fyrhjulsdrivna safaribilar och vilket alternativ som passar bäst beror på hur vattenståndet ser ut för stunden. Oavsett så kommer man att mötas av en mäktig och orörd natur med ett djurliv som är rikare än någon annanstans på jorden. Vissa delar av deltat kan även upptäckas till fots och med hjälp av lokala guider får man chans att bli ett med vildmarken och lära sig otroligt intressanta saker om både natur och kultur. Gillar man att fotografera är det inte nu man vill glömma kameran, för här får man nämligen chansen att få riktigt häftiga närbilder på alltifrån elefanter och flodhästar till lejon och giraffer. Reser man under november till december är det dessutom många djur som föder ungar, vilket gör att man kan få bevittna djurmammor vandra sida vid sida med sina små. Efter en dag full av äventyr och oförglömliga upplevelser kommer man sedan somna skönt i någon av reservatets lodger, vaggad till sömns av ljudet av det mäktiga djurlivet utanför.

Att boka en resa till Botswana och Okavangodeltat lämnar inget sinne oberört och blir garanterat ett minne för livet!