Praslin

Praslin är en av de vackraste öarna i Seychellerna. Här finns stränder och natur som få länder kan mäta sig med

Läs mer

Välkommen till Praslin

Praslin – en favorit hos de som reser till Seychellerna

Många som besöker Seychellerna börjar sin resa på huvudön Mahé och bor sedan större delen av vistelsen på den lite mindre ön Praslin. Seychellernas olika öar är bland de vackraste på jorden och Praslin kan mycket väl vara den vackraste av de alla.

Det finns flera sätt att ta sig till Praslin. Antingen tar du färjan över till ön, det tar cirka en timme, eller så tar du ett litet flyg över på en kvart. Bägge alternativ fungerar utmärkt men om du har mycket bagage med dig bör du i första hand överväga färjan. Ön Praslin har allt som du kan förvänta dig av Seychellerna, från god mat till otroliga stränder. På den norra kusten ligger bland annat Anse Lazio, en strand som anses vara bland de vackraste i världen.

Det är lätt att ta sig runt. Antingen bussar du med lokalbefolkningen, tar en taxi eller hyr en bil. Du kan även utforska ön på cykel, det finns mängder av leder att följa till spännande destinationer på ön. Ta med lite frukt och vatten för att kunna fika vid en tom strand som ni hittar under resans gång. Anse Lazio må vara den mest kända stranden på ön men det är långt ifrån den enda. Andra fantastiska stränder är Anse Georgette och Cote d’Or Beach.

Förutom stränder som tidigare nämnda Anse Lazio, ett måste om du besöker ön, finns det även många andra sevärdheter att uppleva och utforska. Naturreservatet Vallée de Mai ingår i UNESCO:s lista över världsarv. Att promenera längst med de gigantiska palmträden och de karaktäristiska tvillingkokosnötterna är ett minne för livet. Även naturreservatet Fond Ferdinand och Praslins nationalpark är väl värda att besöka.

Ät gott och njut fullt ut när du besöker Praslin

Det finns naturligtvis gott om god mat att välja mellan när du besöker ön. Ett tips är att besöka Les Rochers på den nordöstra kusten. Här bjuds det på goda rätter från havet, både fisk och skaldjur finns på menyn. Vill du äta vid den berömda stranden Anse Lazio kan du besöka Bonbon Plume, en restaurang som fokuserar på kreolska maträtter.

En av landets bästa restauranger går att hitta på Praslin, Café Des Arts. Om du vill unna dig själv en fine dining-upplevelse är detta ett utmärkt alternativ. Caféet är en del av hotellet Le Duc de Praslin och ligger alldeles vid stranden Cote d’Or beach på den nordöstra kusten.

Praslin är inte bara ett enastående resmål för sig, det är även nära till den andra paradisön La Digue. Detta gör Praslin till en utmärkt utgångspunkt för besökare som vill kunna ta del av allt som Seychellerna har att erbjuda. Om du är intresserad av att göra ett besök, hör av dig till oss så kan vi hjälpa dig med din resa.