Mahé

Mahé, Seychellernas största ö, passar utmärkt som utgångpunkt för dig som vill utforska landets fantastiska öar

Läs mer

Välkommen till Mahé

Ta del av Mahé, Seychellernas största ö

Större delen av landets befolkning bor på ön Mahé. Här ligger även landets huvudstad, Victoria, som bjuder på en utmärkt kombination av shopping, restauranger, nattliv samt närhet till både hav och natur. Det finns gott om spännande utflykter att ta del av, både på ön och även till de närliggande öarna.

Mahé känns litet och intimt vilket gör det lätt att utforska. Faktum är att huvudstaden Victoria är den minsta i hela Afrika. Totalt bor det cirka 80 000 invånare på ön, en betydande del av landets totala befolkning på cirka 95 000 personer. Staden kan du med fördel utforska bara genom att promenera. Vill du däremot ta dig till andra sevärdheter, exempelvis stadens botaniska trädgård eller de olika stränderna, bör du använda dig av ett fordon. Från staden till den nordligaste delen tar det cirka en kvart med bil. Det tar lite längre åt syd och väst, inte minst för att det finns en hel nationalpark att köra igenom.

Ät gott och upplev vackra omgivningar på Mahé

När det kommer till matutbudet är matkulturen på Seychellerna speciell. De har tagit inspiration från flera kulturer, bland annat fransk, brittisk, indisk, kinesisk och naturligtvis även afrikansk matkultur. Basvarorna kommer från havet, här ingår både fisk och skaldjur, oftast i kombination med ris. Landet har även mycket frukt, från kokosnötter till mango och bananer.

På ön finns det både små och prisvärda restauranger samt lyxiga gourmetrestauranger för dig som vill ha något speciellt. Ett bra exempel på en restaurang i den mellersta prisklassen är La Perle Noire, den svarta pärlan. Den mysiga och marin-inspirerade inredningen passar perfekt till maten. Menyn består till stor del av fisk- och kötträtter med lite italienska smaker. Bli inte förvånad om du börjar längta tillbaka, många av besökarna är återkommande.

Du kan även ta dig från centrala Victoria till Eden Island, en liten ö med både köpcenter och flera restauranger. Här hittar du exempelvis The Maharajas som bjuder på god indisk mat samt Board Bar & Grill för att nämna några restauranger.

Du kan besöka de lokala marknaderna, utforska nationalparkerna eller ta del av teplantagetourerna. Inget besök på Seychellerna är dock komplett utan att utforska stränderna. Mahé bjuder på fina stränder, exempelvis Anse Royale på den södra delen av ön, men det finns ännu mer spektakulära platser på några av de andra öarna. Du kan ta färjan till stranden Anse Lazio på Praslin eller Anse Source D’argent på La Digue, två stränder i absolut världsklass. Färjan tar cirka en timme eller en och en halv timme beroende på vilken plats du vill besöka.