La Digue

La Digue är rena sinnebilden av paradiset. Upptäck själv varför så många älskar de otroliga stränderna och den stillsamma atmosfären

Läs mer

Välkommen till La Digue

La Digue – den vackraste ön i ett redan fantastiskt vackert land

Seychellerna är kända för sina stränder och några av de allra vackraste stränderna i världen ligger på ön La Digue, öster om ön Praslin. Jämfört med huvudön Mahé och den lite större ön Praslin är La Digue betydligt mer stillsam och naturligt vacker.

La Digue är en liten ö, här bor det knappt 3 000 invånare och det är mest jordvägar som förbinder öns olika områden. Det sägs att det bara finns sex taxibilar på ön och även om detta inte riktigt är helt sant så är det lätt att förstå varför man skulle kunna tro det. Ön är bedårande fin och härligt avslappnande. Detta är en stor del av charmen, när du besöker ön kommer du så långt bort från civilisationens ständiga stress och dina pressande vardagsbekymmer som det bara går.

Istället för trånga gator och ett ständigt oljud från trafiken kan du promenera till en av flera underbara stränder och njuta av stunden. Den allra vackraste stranden hittar du på den sydvästra kusten. Anse Source D’argent är en magisk plats, väl värd att tillbringa en hel dag på. De stora granitstenarna ger stranden en dramatisk känsla samtidigt som de skyddar mot de större vågorna. Kom även ihåg att besöka L’Union Estate när du är på väg till stranden. Parken ger dig en inblick över öns och landets historia. Här finns även möjlighet att besöka jättesköldpaddor.

God mat och spektakulär vy

Du är naturligtvis inte helt ensam på ön, här finns både restauranger, barer och boendemöjligheter. Du hittar även fruktstånd nära de flesta stränder, perfekt när du vill ta en fikapaus mellan doppen. Ön bjuder på mer än bara otroliga stränder. Du kan exempelvis ta dig till Belle Vue, den vackra vyn. Här finns även en restaurang som många anser är landets bästa. Om det beror på den goda maten eller den ännu bättre vyn kan du bedöma på egen hand, oavsett är det ett måste om du ändå besöker ön.

De självklara resmålen är stränderna och den vackra vyn, det finns dock gott om aktiviteter att underhålla sig med när du besöker La Digue. Ön är perfekt för dig som gillar att dyka och snorkla. Den passar även utmärkt för dig som vill surfa eller åtminstone ta några nybörjarlektioner. Du kan även paddla kajak eller undersöka öns naturområden via cykel. Ett tips är att boka in en tour till en vaniljplantage.

Som du märker finns det mängder av saker att både se och göra när du besöker La Digue. Vi hjälper dig gärna med din resa till Seychellerna. Låt oss ta hand om detaljerna så kan du fokusera på att njuta av din vistelse.