Victoriafallen

Upptäck och utforska det största vattenfallet i världen. Victoriafallen har något för alla, oavsett budget

Läs mer

Välkommen till Victoriafallen

Victoria falls – dånande vattenmassor i en sagolik miljö

Världens största vattenfall och kanske även det vackraste? Victoriafallen ligger mellan Zimbabwe och Zambia. Fallen dundrar ner i Zambiafloden och på lozi (bantuspråk) heter fallen Mosi-oa-Tunya, vilket betyder Den dundrande röken.

Fallen går att beskåda antingen från luften eller från marken. Ovanifrån ser fallen nästan ut som ett hav som tvärt tar slut och avslutas i dimma. När du bokar in en flygplanstur över fallen får du även möjlighet att se det frodiga landskapet som omger vattenfallen ovanifrån. Men det är minst lika häftigt att se de enorma vattenmassorna kastas ner från berget från en lägre ståndpunkt. Nerifrån får du verkligen en bra vy över det forsande, vita och ångande vattnet.

Victoriafallen är verkligen en bucket list-punkt som alla bör uppleva en gång i livet. Förutom att du kommer ta några av dina bästa foton här, finns även mycket att se och göra i området. Att djurlivet är frodigt runt Victoriafallen är ingen hemlighet. I nationalparken kan du se både elefanter, zebror, giraffer och afrikansk buffel. Genom att boka in en tour kan du även få chansen att se de mer skygga lejonen och även leopard. Djurlivet är anledning nog till att besöka Zimbabwe och Zambia. Här kommer du garanterat att få se både apor och babianer och även stora krokodiler. Detta är en storslagen upplevelse för stor som liten.

Bra boenden och adrenalinfyllda aktiviteter

Runt omkring Victoriafallen finns mängder av fina hotell och olika boendealternativ. Här finns allt från lyxhotell för flera tusen kronor per natt till mer prisvärda gästhus och lodger som är mer enkla men också billigare. När du bokar din resa via oss hjälper vi såklart till att hitta ett boende som både passar din budget och dina önskemål.

Efter en natts sömn och efter att du sett de mäktiga fallen, kanske du vill testa på lite andra aktiviteter? Här finns roliga saker att se och göra, oavsett om du är en adrenalinjunkie eller om du hellre tar det lugnt. Vad sägs exempelvis om att hoppa bungyjump 111 meter rakt ner från Victoriafallen-bron? Inget för den nervösa.

För dig som hellre roar dig med motion finns det olika cykel- och promenadturer att ta, samtliga med enastående vyer. Om du vill ta det lugnt och bara insupa naturen och de fantastiska landskapen i området, finns gott om mysiga kryssningar och seglingsturer att ta på Zambiafloden. På båten får du avnjuta vällagad mat samt skåla med en brinnande solnedgång som utsikt.

Boka in ditt livs resa till Victoriafallen och skapa minnen du aldrig glömmer. Vi hjälper dig från början till slut med bokningar och genom att skräddarsy en resa som passar just dig och ditt sällskap.