Waterberg

Res till Namibia och upptäck det vilda djur- och naturlivet i Waterberg National Park!

Läs mer

Välkommen till Waterberg

Waterberg i Namibia - en fantastisk plats full av upplevelser för den naturintresserade

Cirka tre timmars bilresa norrut från Namibias huvudstad Windhoek breder vackra Waterberg National Park ut sig med vidsträckta slätter och ändlösa horisonter. Likt en enorm platå reser sig det 50 km långa, 16 km breda och 200 meter höga Taffelberget upp ur savannen med branta sidor i färger som nästan ser ut att brinna. Platåberget består nämligen av sandsten, vilket ger det dess terrakottafärgade nyans. Området har varit en nationalpark sedan år 1972 och är perfekt för dig som vill upptäcka det namibiska vildmarkslivet, vandra upp till fantastiska utkiksplatser och få chans att komma nära djur som trubb- och spetsnoshörning, giraff och buffel.

Waterberg National Park räknas som en av Namibias vackraste platser och lockar till en mängd spännande naturupplevelser tack vare dess grönska och fina vandringsleder. Här har man till och med hittat spår från dinosaurierna som varit över 200 miljoner år gamla, och än idag väljer några av jordens mest fascinerande djur att vandra på dessa marker. Allt detta, tillsammans med det bekväma avståndet från huvudstaden och flygplatsen, gör Waterberg till ett måste att besöka när man reser till Namibia! Oavsett om man reser som par, familj, i grupp eller på egen hand erbjuder parken något för alla och gör det enkelt att skapa minnen att blicka tillbaka på för resten av livet.

Namibias eget Taffelberg erbjuder en utsikt du kommer minnas för resten av ditt liv

Waterberg National Park består av både savann och berg och stora delar går att upptäcka på egen hand. Bor gör man på camping eller lodge och på nätterna kan man höra det vilda djurlivet utanför med babianer, antiloper och vårtsvin i sitt naturliga habitat. På morgonkvisten är det en fantastisk upplevelse att ta en promenad längs någon av vandringslederna och fascineras av parkens unika flora och fauna för att samtidigt se solens första strålar träffa platåbergets branta väggar. Det liknar mycket det berömda Taffelberget som går att hitta i Kapstaden, Sydafrika och ger en lika fantastisk utsikt från toppen. För att ta sig dit upp krävs det dock sällskap av en lokal guide som under vandringen kommer kunna berätta mer om naturen och dessutom ge en inblick i det dagliga livet och kulturen hos hererofolket som bor i detta område. En sak man heller inte får missa när man besöker Waterberg National Park är att gå en guidad tur och komma nära de vilda noshörningar som bor här. En riktigt pampig upplevelse som garanterat kommer få hjärtat att slå lite extra.