Swakopmund

Swakopmund är en spännande stad som erbjuder både strandliv, storstadsliv och friluftsliv i ett och samma paket

Läs mer

Välkommen till Swakopmund

Besök den namibiska kuststaden Swakopmund och njut av äventyr, bad och storlagen öken

Är du ute efter ett resmål som erbjuder fartfyllda äventyr och härligt strandliv i en alldeles lagom stor stad är Swakopmund det perfekta valet. Dess läge på Namibias västkust gör den till ett naturligt stopp för många resenärer som rör sig längs den afrikanska kustlinjen och bjuder in till ett kontrasterande och otroligt vackert landskap. På ena sidan möts staden av Atlantens dramatiska vågor, medan den andra kantas av den terakottafärgade Namiböknen.

Trots att Namibia slutade vara en tysk koloni år 1909 präglas fortfarande Swakopmund av det tyska språket och den tyska arkitekturen. Under lågsäsong kan man nästan tro att man befinner sig i en medelstor tysk kuststad med de fina timmerhusen och långa strandpromenaderna. Man blir dock snart påmind om var man egentligen befinner sig tack vare de vajande palmerna och de röda sanddynorna som skymtar från Namiböknen.

I Swakopmund kan du testa på att surfa både på Atlantens stora vågor och Namiböknens böjande sanddyner

Ingenstans i Namibia är det så enkelt att ägna sig åt en så stor variation av aktiviteter som i Swakopmund. Ena stunden kan man hoppa fallskärm eller åka på ökensafari på fyrhjuling för att i den andra ligga i en solstol på stranden eller lära sig mer om stadens historia på Swakopmund Museum. Läget vid Atlanten med sina skönt fläktande vindar gör dessutom detta till en utmärkt plats för att slippa undan hettan under de varmaste månaderna. Vågorna kan bli stora, vilket passar perfekt för den som gärna tar med sig surfingbrädan på semestern. Vill man dessutom testa på en annan typ av surfing kan man ge sig ut i öknen och sanddynerna där flera utflyktsarrangörer anordnar så kallad sandboarding. En fartfylld aktivitet som ser ut ungefär som snowboarding fast i sand! Helt klart något som kommer passa den adrenalinsökande äventyraren.

När man ändå befinner sig i området - passa på att köra fyra mil söderut längs kusten från Swakopmund och upptäck stillsamma Walvis Bay. Härifrån utgår nämligen fantastiska båtturer med katamaran för att titta på delfiner, sälar, sköldpaddor och pelikaner, något som blir en spännande upplevelse för hela familjen. Reser man längs denna kust under juli till november kan man med lite tur få chans att stöta på de mäktiga späckhuggarna. Se till att boka en tur där det följer med en lokal guide för att få en så nära inblick i det marina livet som möjligt.

Välkommen till Namibias västkust och Swakopmund - en stad med lika nära till havet som den dramatiska Namiböknen.