Fish River Canyon

Världens näst största ravin Fish River Canyon i Namibia är ett fantastisk naturfenomen med enastående vyer

Läs mer

Välkommen till Fish River Canyon

Upplev Fish River Canyon – ett fantastiskt naturfenomen

Namibia är ett land med kontraster. Landet bjuder på stora öknar med guldfärgad sand, fantastiska nationalparker med rikt djurliv och en lång Atlantkust med spännande skeppsvrak. Det är ett stort land till ytan sett men det är glesbefolkat. När du färdas genom Namibia kommer du att slås av den storslagna naturen, det fantastiska djurlivet och att det är så tomt på just människor. På din upptäcktsresa genom landet ska du inte missa Fish River Canyon, den näst största ravinen i världen. Det är faktiskt bara Grand Canyon i USA som är större. Ravinen är 550 m på den djupaste delen, 160 km lång och den bildades för ungefär 500 miljoner år sedan. Floden, Fish River, har skurit sig ner i platåns steniga och torra terräng och skapat Fish River Canyon. Detta storslagna naturfenomen är väl värt ett besök och ligger ca 10 timmars bilfärd från Namibias huvudstad Windhoek.

Imponerande vyer i ett magiskt landskap

När du står vid Fish River Canyon känns det som om du befinner dig på en annan planet. Nivåskillnaderna i ravinen kan vara flera hundra meter och en vandring eller en tur med en fyrhjulsdriven bil bjuder på en helt oförglömlig upplevelse. Utforska ravinen på egen hand eller tillsammans med en guide från det boendet där du bor. Ai-Ais är en populär destination. Nationalparken erbjuder vandringsleder i olika svårighetsgrader och var du än vänder blicken kommer du att häpna över den otroliga naturen. Det är svårt att begripa hur allt detta har skapats i det annars så platta landskapet. Vyerna är enastående och du kommer att få magiska foton med dig hem. Efter en dag med vandring i denna storslagna natur kan du återhämta dig i de varma källorna som också finns här. Vattnet i källorna är sulfatrikt och detta ska vara väldigt nyttigt för kroppen. Stanna sedan uppe några timmar till och njut av Namibias stjärnklara natt. 70 km från Ai-Ais ligger Hobas som också är en fantastisk utsiktspunkt.

Nere i ravinen går en legendarisk vandringsled. Den är 85 km lång och heter Fish River Hiking Trail. Vandringen är tuff och du måste till och med visa upp ett läkarintyg som visar att du är frisk. Vandringen tar mellan tre och fem dagar. Under Namibias sommarmånader, när temperaturen kan gå över 50 grader, är vandringsleden stängd. Vandringsleden är vanligtvis öppen mellan maj och september.

Res till Namibia och upplev en av de mest fascinerande platserna på jorden – Fish River Canyon. Vandra i denna unika miljö som naturen skapat och njut av enastående vyer!