Etosha National Park

Följ med på en spännande safari och njut av en fantastisk natur i Etosha National Park i Namibia

Läs mer

Välkommen till Etosha National Park

Etosha National Park – en populär nationalpark i Namibia

Vill du uppleva en helt unik safari i Afrika ska du besöka Etosha National Park i Namibia. Etosha National Park ligger norr om huvudstaden Windhoek. Parken erbjuder ”Self-drive safaris”. Det betyder att du kan utforska parken i egen bil. Detta är ett mycket spännande alternativ och helt tryggt och säkert om du följer säkerhetsreglerna. Många boenden i parken erbjuder safari med professionella guider för dem som hellre önskar det. Det finns ett stort utbud av hotell i parken i olika prisklasser, allt från riktigt lyxiga lodger till enklare boenden. Många boenden har restauranger, affärer och bensinstationer men tänk på att boka ditt boende i förväg under högsäsong. Etosha National Park är en stor nationalpark och vi rekommenderar att du stannar här i två eller tre nätter för att du ska hinna se och uppleva den enastående naturen och det fantastiska djurlivet.

Fascinerande natur och rikt djurliv ger en innehållsrik och spännande safari

Bästa tiden att besöka nationalparken är under vintermånaderna, mellan maj och september. Klimatet är då varmt och torrt och djuren söker sig till vattenhålen som finns utspridda i parken. Några av de viktigaste vattenhålen är Goas, Halali, Okaukuejo, Okondeka, Salvadora och Sueda. Här finns möjlighet att se till exempel antiloper, elefanter, gnuer, giraffer, zebror och om du har riktigt tur kanske du till och med få se lejon, leoparder, geparder och den utrotningshotade svarta noshörningen. Försök att vara helt still, spana tyst och håll ögonen öppna. I naturen lurar djuren där du minst anar det.

Besöker du parken under sommarmånaderna kan du mötas av en park som blivit grön under regnsäsongen. De vilda djuren är svårare att upptäcka men istället blir parken ett paradis för fågelskådare. Vill du uppleva något alldeles spektakulärt ska du besöka Etosha National Park när parkens stora saltbädd fylls av fantastiska flamingos. Ibland kan det vara så många som 1 miljon flamingos och det är verkligen ett skådespel utöver det vanliga. Etosha betyder just ”Great White Area” och detta syftar på den enorma yta som ligger i parkens mitt och som man faktiskt kan se från rymden. Det stora öppna område är botten på en uttorkad sjö och när man står vid kanten upplevs den som helt oändlig. Under regnsäsongen fylls botten med vatten, men ofta bara väldigt tillfälligt, och under dessa perioder samlas tusentals fåglar, inklusive flamingos, här.

Njut av en fantastiskt natur som är svårt att hitta någon annanstans i världen och upplev ett rikt och fascinerande djurliv i Etosha National Park!