Sani Pass

En av de mest kända och spännande bergspassen ligger mellan Lesotho och Sydafrika, redo att upptäckas av nyfikna besökare

Läs mer

Välkommen till Sani Pass

Sani Pass – spektakulära vyer och nålskarpa kurvor

Sani Pass är utan tvekan ett av världens mest kända bergspass. Det är beläget i KwaZulu-Natal i Sydafrika. Passet är känt för sina nålskarpa kurvor som sicksackar uppåt tills vägen når höjden på 2 876 meter.

För dig som vill utforska en annan del av Sydafrika och häpnas av landets storslagna natur, är Sani Pass ett måste. Passet är dock inget för den nervöse. Man får räkna med extrema branter och stup, för att inte tala om alla de sylvassa kurvorna man måste göra. Men belöningen är stor. Den vy du får uppe på höjden går inte av för hackor. Bergen är täckta i lummig grönska och ångande vattenfall. För att köra här behöver du ett kraftfullt och fyrhjulsdrivet fordon. Men om du hellre utforskar de trånga vägarna uppåt för egen maskin finns det många trevliga turer att ta. Bland annat kan du cykla i Sani Pass eller hyra motorcykel.

Sani Pass är en mäktig bergskedja som går rakt igenom det lilla landet Lesotho, alldeles på den sydafrikanska gränsen. När du befinner dig uppe på bergskedjan är det som att du klättrar på Afrikas rygg. Sani Pass kallas ofta för Afrikas tak, just på grund av höjden och då den går rakt genom två länder.

Maxa din resa med andra sevärdheter

Då Sani Pass ligger så bra beläget med närhet till både Sydafrika och Lesotho, kan du med fördel sätta ihop en resa som innehåller mer än bergskedjan. Den närmsta flygplatsen från bergspasset är Durban i östra Sydafrika. Därifrån tar det cirka tre timmar i bil tills det spännande äventyret kan börja. Längsmed vägen kan du passa på att besöka KwaZulu-Natal-provinsens huvudstad Pietermaritzburg. Staden erbjuder både intressanta museum, tourer och vackra trädgårdar.

Om du längtar efter bad och sol kan du börja hela resa i Durban. Staden är en modern och stor stad med strandnära läge. Här kan du vandra längst gyllene sandstränder och bada i det ljumna havet. Om du vill går det bra att hyra bil vid flygplatsen för att sedan köra hela vägen till bergskedjan och påbörja äventyret.

När du bokar din resa till Sani Pass via oss hjälper vi dig med allt från bokningar och tips till guider, boenden och mycket mer. Vi skräddarsyr våra resor efter våra resenärers önskemål. Alla gillar att göra olika saker på resan. Kanske har du en budget att förhålla dig till och vill bo billigare? Eller vill du passa på att åka på en safari när du ändå befinner dig i Sydafrika? Kontakta oss så börjar vi spåna på just din Sani Pass resa redan idag!