Utvalt land

Swaziland, vars officiella namn är Konungariket Eswatini, är en utmärkt destination för dig som söker en genuin Afrikaupplevelse

Läs mer
Varför Swaziland

Swaziland – ett konungarike med exceptionell natur

Få länder ligger inuti andra länder, men Swaziland gör det. Beläget i sydöstra Sydafrika till gränsen mot Mocambique ligger det lilla konungariket. Hit reser den som vill utforska Afrikas stora djur, en spektakulär natur och möta vänliga människor.

Trots att Swaziland saknar kust har landet mycket annat som väger upp. Bland annat finns det flera stora och kända nationalparker i landet. Några måsten är Malotja, Hlane Royal och Mlawula National Park. För dig som vill få chansen att se (och höra) lejon på savannen, är Hlane Royal National Park ett tips. Här finns några riktigt stora hjordar, både lejon, noshörningar och elefanter.

För dig som älskar naturupplevelser är Malolotja ett annat tips. Nationalparken består av gröna vidder där bergen nästan ser ut som vattenmålningar i horisonten. Parken bjuder på varierande vyer beroende på vilken tid på dygnet du är där. I parken kan du både promenera och åka ut över dalar i zipline. Mlawula är en annan park, ett naturreservat för fågelskådaren. Här finns upp emot 350 fågelarter. Kom ihåg kameran (och kikare)!

Städer med massor att erbjuda

Trots att Swaziland erbjuder allt du kan drömma om i form av naturupplevelser och djurskådning, finns det även intressanta städer att ta del av. Huvudstaden, Mbabane, har mycket att utforska. Besök loppmarknaden Traditional Swazi Craft Markets, en gata med mängder av små stånd där man säljer textilier, traditionella smycken och handsnidade trästatyer.

Huvudstaden har även ett bra urval av hotell och vandrarhem, för att inte tala om restauranger. Prova gärna på någon av landets lokala rätter, exempelvis gryta med oxsvans, antilop eller kanske fiskcurry. Det finns mängder av billiga och prisvärda restauranger men även finare restaurangutbud för dig som vill unna dig det. Samma sak gäller boenden i Zwaziland, här går det att bo lyxigt, enkelt och i närhet till naturen.

Shopping, historia och kultur

I landets största stad Manzini kan du också utforska mycket. Besök Manzini Market för att köpa med dig fint och prisvärt hantverk hem. Här säljs det bland annat lerkärl, korgar och pärlade armband. En kort bit från Manzini ligger det intressanta museet Swaziland National Museum. Här har du goda chanser att göra en djupdykning ner i landets historia.

Oavsett vad du vill fylla dina semesterdagar med kan vi garanterat hjälpa dig. Vi jobbar ständigt med att skräddarsy och skapa minnesvärda resor till Afrika. Swaziland är en utmärkt destination då landet är relativt litet och har en unik natur samt mängder av roliga aktiviteter och sevärdheter att ta del av. Kontakta oss idag så berättar vi mer!